Gitaarkalender

Welkom op de website van vzw, Gitaar, maar waar?.  U vindt hier een gitaarkalender voor België en Nederland, een blog met onze activiteiten ten voordele van jong gitaartalent én een overzicht van gitaarbouwers uit BE en NL. Iedereen kan gratis een bouwer aan de lijst of een evenement aan de kalender toevoegen.

feb
25
za
Duo Tarantelle @ Cultuurkapel Sint-Vincent
feb 25 @ 20:30
Duo Tarantelle @ Cultuurkapel Sint-Vincent | Gent | Vlaanderen | België

Duo Tarantelle is voortgekomen uit de samenwerking van twee jonge gitaristen, Stijn Konings en Romaric Martin, in de kamermuziekklas van het “Conservatoire Jacques Thibaud” in Bordeaux. Sinds september 2012 zetten ze hun werk voort buiten deze klas en geven vervolgens concerten in Frankrijk en België. Sterk beïnvloed door duo’s als Williams-Bream en Presti-Lagoya, interesseren ze zich in de geschiedenis van hun instrument. Hierin worden ze bijgestaan door Bruno Marlat, historicus en gitaarleraar, en Olivier Chassain, gitaarleraar aan het” Conservatoire National Supérieur” van Parijs.

Duo Tarantelle zal werken spelen van o.a. J.K. Mertz, N. Coste, C. Debussy en M. De Falla. Het 19de-eeuwse deel van het programma zal op originele Roudhloff-gitaren (ca. 1820) gespeeld worden.

Inkom:
€10
€8 (Studenten)
Gratis (-10 jaar)

jun
21
do
Encordes Gitaarkwartet @ De Cultuurloft @ De Cultuurloft
jun 21 @ 20:15
Encordes Gitaarkwartet @ De Cultuurloft @ De Cultuurloft | Gent | Vlaanderen | België

Gitaarkwartet Encordes

Het gitaarkwartet Encordes bestaat uit de leden Sofie De Planter, Fran Huys, Ruben Minguez en Koen Caspeele.

Encordes is een divers ensemble, waarbij elk lid zijn eigen muzikale achtergrond en voorkeuren kwijt kan: de Spaanse roots van Ruben, de bijkomende studies traverso en oude muziek van Sofie, Koen’s voorliefde voor Zuid-Amerikaans repertoire en de interesse in nieuwe muziek bij Fran.

Dit levert verrassende combinaties op qua repertoire waarbij serene barokmuziek wordt gelinkt aan het virtuoze Spaanse repertoire of waar warme Zuiderse klanken contrasteren met een eerder bevreemdend klankspectrum.

De naam “Encordes” dekt bijgevolg vele lagen: van verfijnd snarenspel tot het accorderen van verschillende invalshoeken tot een geloofwaardig geheel dat een breed publiek kan bekoren. Encore!